2011-02-23 11:48:56• hírek • Szatmar.ro

Visszavágó életre-halálra

A múlt évi döntő "újrajátszását" is jelenti a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a szerda esti, milánói Internazionale-Bayern München összecsapás, amelyet Kassai Viktor vezet.

A BL-címvédő olasz együttes és a német bajnok párharcának nyitánya nagy csatát ígér, megjósolhatatlan végkimenetellel. A közel azonos erejű gárdák ütközetében legfeljebb lélektani előnyt jelent, hogy 2010-ben az Inter 2-0-ra nyerte a Real Madrid stadionjában, a Santiago Bernabéuban rendezett finálét. A tét tulajdonképpen ezúttal sem kisebb: a párviadal vesztese ugyanis ezúttal nem másodikként végez, hanem már a legjobb 16 között búcsúzik, ami egyértelmű kudarc az alulmaradó fél számára. Ennek különös súlya van annak fényében, hogy sem az Internazionale, sem a Bayern nem vezet hazája bajnokságában, mert bár a talján csapat még az élre kerülhet a Serie A-ban (5 ponttal van kevesebbje, mint az AC Milannak), a müncheniek leginkább már csak elvileg védhetik meg címüket a Bundesligában, akkora - 13 pontnyi - hátrányt halmoztak fel az éllovas Dortmunddal szemben. Vagyis ha lehet, minden korábbinál fontosabbnak tűnik a bajor együttes számára a BL-siker, ehhez pedig már idegenben kellene a jó eredmény.

A helyzetet plasztikusan jellemezte a németek holland sztárja, Arjen Robben, aki a kicker magazinnak így nyilatkozott:
"Gyakorlatilag lehetetlen bajnokságot nyernünk, de azt is mondhatnám, hogy immár jóval nagyobb az esélyünk a Bajnokok Ligája-elsőségre, mint a hazai címvédésre."

A Bayernnél Robben mellett bevethető állapotban van a másik nagy ász, a francia karmester Franck Ribéry is, ugyanakkor az Internél komoly főfájást okoz a tavalyi döntő mindkét gólját szerző, ám most sérült argentin Diego Milito hiánya, és nem teljesen egészséges az irányító szerepkört betöltő holland kiválóság, Wesley Sneijder sem. Ezzel együtt győzelemre van ítélve az olasz gárda, mert már egy döntetlennel is nehéz helyzetbe hozná magát a visszavágóra.


Milito hiányában Eto'o-n alapszik az Inter támadójátéka
Milito hiányában Eto'o-n alapszik az Inter támadójátéka


A másik szerda esti meccsen az Olympique Marseille a Manchester Unitedet látja vendégül, s ha nem lennének komoly sérültjei, akkor is esélytelenebbnek számítana az angol együttesnél, még hazai pályán is. A szigetországi gárda rendületlenül tartja vezető pozícióját a Premier League-ben, s a bolgár csatár, Dimitar Berbatov mellé lassan felzárkózik a formájában javuló angol válogatott "éktárs", Wayne Roooney is, márpedig ha mindkét támadó egyszerre fog ki jó napot, védelem legyen a talpán, amely valamennyi kísérletüket hárítani tudja.

A francia bajnok Marseille jobb híján az otthoni környezet többnyire segítő erejében bízhat, a Stade Velodrome közönségében, és saját jó játékában, csak hát kérdés, hogy a "vendégségbe" sem remegő lábakkal járó MU ad-e lehetőséget a győzelem kicsikarására a házigazdáknak.

Alex Ferguson, a Vörös Ördögök szakvezetője sem elsősorban az Olympique csapatától tart igazán: "Volt módom többször is látni meccset a Marseille pályáján, és amit szurkolói művelni képesek drukkolásban, a nézőtéri hangulatkeltésben, az egyenesen szörnyűséges" - mondta, majd azért a fontosabbat is hozzátette: - Szóval nem lesz könnyű, de úgy gondolom, jó az esélyünk, hogy sikerrel vegyük ezt az akadályt."

A sérültekre visszatérve, a hazaiak támadórészlege állhat hadilábon, mivel Matthieu Valbuena, Loic Rémy, Brandao és André-Pierre Gignac sem egészséges, főleg utóbbi játékára van kevesebb esély. A vendégeknél szintén van van egy-két hiányzó, Ryan Giggs, Anderson, Jonny Evans, Pak Dzsi-Szung, Rio Ferdinand és Antonio Valencia sem utazott le a Földközi-tenger partjára.

A két BL-találkozó mellett szerdán egy meccset rendeznek az Európa-liga 16-os döntőinek visszavágóiból is: a Porto a Sevillát fogadja. A két együttes Spanyolországban egy pazar kilencven percet produkált, főleg a második félidő elképesztő csatát, aminek a végén „csak" a sevillai szurkolók nem örülhettek, mivel két védelmi hibát kihasználva a portugálok 2-1-re nyerni tudtak a Sanchez Pizjuan stadionban. A visszavágón tehát pokoli nehéz dolguk lesz az andalúzoknak, főleg, hogy Andres Palop kapus valamint Martin Caceres és Ndri Romaric nem léphet pályára, ráadásul a portóiaknál felépült Falcao és Álvaro Perreira.

Érdekesség, hogy a Porto az idei pontvadászatban valamennyi hazai meccsét megnyerte, intő jel lehet azonban számukra, hogy a Ligakupában illetve a Portugál Kupában elveszítettek egye-egy találkozót: előbbi sorozatban 2-1-re kaptak ki a Nacionaltól, utóbbiban 2-0-ra a Benficától.

A várható kezdőcsapatok:
Inter- Bayern München 21.45
DigiSport.hu, TVR1
Internazionale: Julio Cesar - Maicon, Andrea Ranocchia, Lucio, Cristian Chivu - Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Thiago Motta - Wesley Sneijder - Goran Pandev, Samuel Eto,o
Bayern München: Thomas Kraft - Philipp Lahm, Holger Badstuber, Anatolij Timoscsuk, Danijel Pranjic - Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Franck Ribéry, Luiz Gustavo - Thomas Müller, Mario Gomez

Olympique Marseille - Manchester United 21.45 DolceSport
Olympique Marseille: Steve Mandanda - Charles Kabore, Souleymane Diawara, Gabriel Heinze, Taye Taiwo - Lucho Gonzalez, Edouard Cisse, Benoit Cheyrou - Andre Ayew, Loic Remy, Brandao
Manchester United: Edwin van der Sar - John O'Shea, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Patrice Evra - Darren Fletcher, Paul Scholes, Ryan Giggs, Nani - Wayne Rooney, Dimitar Berbatov

Európa-liga:
Porto - Sevilla
19.00 DigiSport.hu, Sport.ro

André Ayew az OM egyetlen teljesen egészséges csatára
André Ayew az OM egyetlen teljesen egészséges csatára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: